JIU JITSU FOR WOMEN

We hebben gemerkt dat veel vrouwen vooral in het begin opzien tegen het trainen met mannen, omdat BJJ een heel fysieke sport is en lichamelijk contact onvermijdelijk is.

Door speciale lessen aan te bieden voor vrouwen kunnen we inspelen op bepaalde probleem situaties waar vrouwen mee te maken kunnen krijgen. 

Denk bijvoorbeeld aan: ongewenst gedrag van iemand die te dichtbij staat, handtastelijk is, aan je haren trekt, etc.. 

Tijdens de les zal de instructeur een zo helder mogelijk beeld schetsen van de dreigende situatie om hier vervolgens een gepaste oplossing bij te bieden.

De lessen worden op zondagen* aangeboden van 09:30-11:00. (min. leeftijd 12 jaar)
* iedere eerste zondag van de maand uitgezonderd in verband met de Mobility Session.

Meer weten? Vul het contactformulier in en je krijgt spoedig een reactie terug.

JiuJitsuforWomen;LadieOnly;BJJRotterdam;WomenEmpowered

DE LESSEN

Alle lessen beginnen met een korte warming-up met specifieke bewegingen om lichaam en geest klaar te maken voor de training.

Hierop volgt een technische training waarbij diverse probleemsituaties gecreëerd worden. Het doel is om deze situaties te herkennen, het gevaar te neutraliseren en de controle te krijgen. Aandacht voor de kleinste details maken het verschil of de techniek werkt of niet.
Bijvoorbeeld; Het gevoel voor balans, coördinatie, gewichtsverdeling en timing kan alleen ontwikkeld worden door oefening met een tegenwerkende partner.

Tenslotte wordt iedere les afgesloten met een aantal sparring sessies, waarbij de nadruk op persoonlijke feedback en tips voor ontwikkeling ligt.

Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles!

CONCLUSIE

Je bent echter vrij om met alle lessen mee te doen en dus ook om met mannen te trainen. Veel vrouwen gaan na een tijdje toch gemengd trainen als ze bekend zijn met de sport en zichzelf meer willen uitdagen. 

Naarmate je langer traint zal je de Jiu-Jitsu lifestyle leren kennen. Aan deze lifestyle worden vele positieve effecten op de gezondheid toegekend. Naast effectieve training waarin je je hele lichaam gebruikt, omgeef je jezelf met mensen die op een positieve manier bezig zijn met voeding, beweging en gezondheid en maak je vrienden voor het leven.  Maarrr pas op! De trainingen kunnen erg verslavend werken en de kans bestaat dat ook jij besmet kan raken met het “BJJ virus”!!