BRAZILIAN JIU JITSU

FUNDAMENTALS

Bij BJJ Rotterdam is ons doel om iedere leerling een goed basisfundament te geven om zichzelf te kunnen verdedigen.

Een gepaste trainingsoutfit is daarbij onmisbaar!

De ‘Kimono’ of ‘Gi’ is het officiële Jiu Jitsu uniform. Het bestaat uit een jas, broek en band en is ontworpen om de zware training aan te kunnen. De Gi wordt gezien als waardevolle trainingstool in Jiu Jitsu omdat het de beoefenaar dwingt een meer methodische en technische aanpak te gebruiken door de vele aanval- en verdedigingsmogelijkheden.

Tijdens je eerste (proef)les hebben wij eventueel een Gi (pak) te leen.
Geef dit even aan via het contactformulier als je hier gebruik van wil maken.

DE LESSEN

Alle lessen beginnen met een korte warming-up met BJJ specifieke bewegingen om lichaam en geest klaar te maken voor de training.

Hierop volgt een technische training waarbij diverse probleemsituaties gecreëerd worden. Het doel is om deze situaties te herkennen, het gevaar te neutraliseren en de controle te krijgen. Aandacht voor de kleinste details maken het verschil of de techniek werkt of niet.
Bijvoorbeeld; Het gevoel voor balans, coördinatie, gewichtsverdeling en timing kan alleen ontwikkeld worden door oefening met een tegenwerkende partner.

Tenslotte wordt iedere les afgesloten met een aantal sparring sessies, waarbij de nadruk op persoonlijke feedback en tips voor ontwikkeling ligt.

Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles!

CONCLUSIE

Het belang van fundamentele concepten en technieken overstijgen de verschillende toepassingen van het Jiu Jitsu, of het nu gaat om sport, zelfverdediging, grappling of in een gevecht.

Naarmate je langer traint zal je de Jiu-Jitsu lifestyle leren kennen. Aan deze lifestyle worden vele positieve effecten op de gezondheid toegekend. Naast effectieve training waarin je je hele lichaam gebruikt, omgeef je jezelf met mensen die op een positieve manier bezig zijn met voeding, beweging en gezondheid en maak je vrienden voor het leven.  Maarrr pas op! De trainingen kunnen erg verslavend werken en de kans bestaat dat ook jij besmet kan raken met het “BJJ virus”!!