INSTRUCTEURS

Danny Kruithof (hoofdinstructeur)

Geboren 15 maart 1978. Begon op zijn 6de levensjaar met Judo. Erg fanatiek deed hij mee aan de trainingen en wedstrijden. Daar leerde hij zichzelf al snel kennen en moest zien om te gaan met kracht, uithoudingsvermogen, verlies, frustratie enz..  In 1999 wilde hij zijn horizon binnen de Budo sport verbreden en ging op zoek naar iets nieuws.

Na een aantal verschillende sportscholen bezocht te hebben, kwam Aikido op zijn pad. Dit vond hij geweldig! Aikido betekent; De weg van energie in harmonie. Hier leerde je om de energie(ki) van de aanvaller om te buigen zodat deze geen schade kan aanrichten. Door de bevrijdingstechnieken die deze sport te bieden heeft kreeg hij meer zelfvertrouwen en wist nu te handelen in bedreigende situaties. Mano Kok trainde ook bij deze Aikido school. Ook hij was erg fanatiek en had veel interesse in de “Martial Arts”.
Door mee te doen met de gevorderden en het volgen van verschillende seminars werd hun interesse gewekt in het toen nog onbekende Brazilian Jiu Jitsu.

In 2000 nam Danny zijn eerste les bij Harold Harder in Drunen en was al snel onder de indruk van de effectieve vechttechnieken.  Naast de trainingen bij Harold bezocht hij ook nog vele seminars van o.a.; Rickson Gracie, Henry Akins, Rodrigo Vaghi, Renato Barreto enz. Ook is hij diverse keren naar Los Angeles geweest om te trainen bij Rickson en zijn zoon Kron.

Na het behalen van zijn blauwe band in 2003 is hij samen met Mano les gaan geven in Rotterdam. Eind 2014 heeft hij zijn zwarte band uitgereikt gekregen door Harold.

Naast de reguliere lessen in Rotterdam verzorgd hij regelmatig gastlessen op verschillende locaties.

Tevens zet hij zich in voor diverse maatschappelijke projecten waaronder omgaan met zinloos/huiselijk geweld, anti-pest programma’s, weerbaarheid en agressieregulatie trainingen, enz.   Lees meer hierover op zijn website: www.d-jitsu.nl

Zijn ambitie is om de technieken van het BJJ te perfectioneren en te delen met iedereen die het wil leren.

Sebastiaan Mook (assistent instructeur)

Sebastiaan beoefent BJJ sinds 2005 en is sinds 2019 een Blackbelt onder Danny Kruithof en Harold Harder.

In 2005 begon hij met competitie en sinds die tijd heeft hij meer dan 60 podium plaatsen behaalt, waaronder nationale titels in Combat Jiu Jitsu en Grappling. In hetzelfde jaar begon hij met MMA trainen, waarin hij uiteindelijk een record van 7-3-0 zou behalen.

Sebastiaan heeft een uitgebreide ervaring in lesgeven in zowel Gi, No-Gi als MMA bij verschillende clubs en zal bij BJJ Rotterdam regelmatig aanwezig zijn voor het ondersteunen en verzorgen van lessen.

Sebastiaan is de Vertrouwenscontactpersoon van BJJ Rotterdam.

Frank Strooker (assistent instructeur)

Frank beoefent sinds 2009 Brazilian Jiu Jitsu en is een Rickson Gracie Jiu Jitsu black belt.
Hij geeft sinds medio 2015 les bij Gracie Jiu Jitsu Gouda en assisteert bij BJJ Rotterdam waar nodig. Voorheen heeft Frank andere diverse zelfverdedigingssporten/-systemen getraind. 

Evenals bij Danny ligt de focus van Frank niet alleen bij het sportaspect van BJJ, maar ook bij zelfverdediging. Om zowel wedstrijdvechters, recreanten als leden die self defense willen leren te kunnen helpen houdt de zelfstandig werkende grafisch ontwerper zo goed mogelijk zijn kennis up-to-date door het volgen van seminars en lerarentrainingen. Ook neemt hij deel aan diverse BJJ toernooien in binnen- en buitenland om uit ervaring les te kunnen geven.
Naast het behalen van diverse podiumplaatsen in binnen- en buitenland heeft hij de titel “Nederlands Kampioen Newaza 2018” op zijn naam staan.

Frank beschouwt zichzelf als enthousiaste en gepassioneerde instructeur zonder overdreven trotse houding die zijn aandacht zo evenredig mogelijk verdeeld en elke bezoeker hartelijk verwelkomt.

Sander Duivelaar (assistent coach)

Sander is in juni 2022 geslaagd voor zijn Blauwe band examen.
Sinds medio 2023 is hij de vaste assisstent tijdens de EGJJF Fundamentals groepslessen. 

Pinto (assistent coach)

Net als Sander is Pinto een vaste assistent tijdens de EGJJF Fundamentals groepslessen.

De trotse Blue Belt is met zijn zeer fanatieke en gepassioneerde persoonlijkheid erg gedreven om iedere beginner de aandacht te geven die hij of zij nodig heeft.