Frank Strooker

Assistent instructeur

 

Over Frank

Frank beoefent sinds 2009 Brazilian Jiu Jitsu en is momenteel een “Rickson Gracie black belt”. Hij geeft sinds medio 2015 les bij Gracie Jiu Jitsu Gouda en assisteert bij BJJ Rotterdam/Unity99 waar nodig. Beide clubs komen voort uit het voorheen genoemde “Rickson Gracie Jiu Jitsu Rotterdam” waar Danny Kruithof en Mano Kok zijn leraren waren. Naast BJJ traint Frank, in mindere mate, ook thaiboxen.

Evenals bij Danny ligt de focus van Frank niet alleen bij het sportaspect van BJJ, maar ook bij zelfverdediging. Om zowel wedstrijdvechters, recreanten als leden die self defense willen leren te kunnen helpen houdt de zelfstandig werkende grafisch ontwerper zo goed mogelijk zijn kennis up-to-date door het volgen van seminars en lerarentrainingen. Ook neemt hij deel aan diverse BJJ toernooien in binnen- en buitenland om uit ervaring les te kunnen geven. Naast het behalen van diverse podiumplaatsen heeft hij de titel “Nederlands Kampioen Newaza 2018” op zijn naam staan.

Naast zijn werk als grafisch vormgever zet Frank zich ook in voor een veiligere en beter gereguleerde omgeving van kickbox, thaibox en MMA gala’s. Hij is auditor van de Nederlandse Vechtsport Autoriteit die tot doel heeft een veilige, gezonde en goed georganiseerde vechtsportsector te bevorderen.

Frank beschouwt zichzelf als enthousiaste instructeur zonder over-trotse houding die zijn aandacht zo evenredig mogelijk verdeeld en elke bezoeker hartelijk verwelkomt.