Danny Kruithof

Geboren 15 maart 1978. Begon op zijn 6de levensjaar met Judo.

 

Over Danny

Erg fanatiek deed hij mee aan de trainingen en wedstrijden. Daar leerde hij zichzelf al snel kennen en moest zien om te gaan met kracht, uithoudingsvermogen, verlies, frustratie enz.
In 1999 wilde hij zijn horizon binnen de Budo sport verbreden en ging op zoek naar iets nieuws.

Na een aantal verschillende sportscholen bezocht te hebben, kwam Aikido op zijn pad. Dit vond hij geweldig! Aikido betekent; De weg van energie in harmonie. Hier leerde je om de energie(ki) van de aanvaller om te buigen zodat deze geen schade kan aanrichten. Door de bevrijdingstechnieken die deze sport te bieden heeft kreeg hij meer zelfvertrouwen en wist nu te handelen in bedreigende situaties. Mano Kok trainde ook bij deze Aikido school. Ook hij was erg fanatiek en had veel interesse in de “Martial Arts”.
Door mee te doen met de gevorderden en het volgen van verschillende seminars werd hun interesse gewekt in het toen nog onbekende Brazilian Jiu Jitsu.

In 2000 nam Danny zijn eerste les bij Harold Harder in Drunen en was al snel onder de indruk van de effectieve vechttechnieken.  Naast de trainingen bij Harold bezocht hij ook nog vele seminars van o.a.; Rickson Gracie, Henry Akins, Rodrigo Vaghi, Renato Barreto enz. Ook is hij diverse keren naar Los Angeles geweest om te trainen bij Rickson en zijn zoon Kron.

Na het behalen van zijn blauwe band in 2003 is hij samen met Mano les gaan geven in Rotterdam. Bijna 15 jaar later heeft hij eind 2014 zijn zwarte band uitgereikt gekregen door Harold.

Naast de reguliere lessen in Rotterdam verzorgd hij regelmatig gastlessen op verschillende locaties.

Tevens zet hij zich in voor diverse maatschappelijke projecten waaronder omgaan met zinloos/huiselijk geweld, anti-pest programma’s, weerbaarheid en agressieregulatie trainingen, enz.
Lees meer hierover op zijn website: www.d-jitsu.nl

Zijn ambitie is om de technieken van het BJJ te perfectioneren en te delen met iedereen die het wil leren.

In dezelfde periode werd zijn belangstelling voor de werking van het menselijk lichaam steeds groter. In 2005 besloot hij een opleiding tot Sportmasseur te beginnen. Deze heeft hij met succes afgerond en is sinds 2007 in het bezit van het NGS diploma Sportmassage. Sinds 2012 is hij tevens gediplomeerd Triggerpointcoach en heeft hij zich gespecialiseerd in het behandelen van spierknopen. Het doel van zijn massages is dan ook verhelpen van pijn en bewegingsbeperkingen om de kwaliteit van het leven te verhogen. www.massagepraktijkharmonie.nl